Aardrijkskunde

Zoals je weet zijn alle mensen, groot en klein, van nature behoorlijk nieuwsgierig. Wat gebeurt er in de buurt, het dorp of de stad, in ons land en in de wereld dichtbij en ver weg? Waarom gebeurt het en……waarom nu juist daar?

Bekende, veel gestelde vragen en om ze enigszins te kunnen beantwoorden, is een atlas en het vak aardrijkskunde onmisbaar. Daarom leren we in de brugklas eerst de Grote Bosatlas (52e druk) te gebruiken. Daarna gaan we iets leren over de natuur. Dus…..hoe ontstaan temperatuurverschillen, lucht en waterstromen? Welke klimaten zijn er en wat doen water, wind en ijs met het landschap? Met behulp van videofilms en computer verdiepen we ons in het ontstaan van bergen, vulkanen en aardbevingen.

Misschien weet je nog van de basisschool dat er nu al meer dan 6 miljard mensen op de aarde leven. Waar gaat dat heen? Wordt onze bol niet overvol? Wat betekent dat voor ons land, het milieu en de verdeling van de welvaart en armoede op de wereld?

Je snapt wel dat dit slechts een beperkte greep is uit de leerstof die in de onderbouw ter sprake komt. En zeg nou zelf…. Het is toch ‘bere’ interessant??!!