Duits

Wist je dat Duits de meest gesproken taal in de EU is?

Daarom krijg je op,onze school al in de brugklas Duits. Zo hebben we genoeg tijd om veel te oefenen. Duits is leuk, want je kunt het al heel snel lezen en verstaan. In de klas doen we veel spreekopdrachtjes. Je leert hoe je jezelf en je familie of je vrienden kunt voorstellen, je leert hoe een school in Duitsland eruit ziet en welke vakken ze daar hebben. Natuurlijk gaan we het ook over sport en hobby’s hebben en we leren hoe je in Duitsland in een winkel of een restaurant iets kunt bestellen. En je zult merken, in Duitsland eten de mensen heel veel lekkere dingen, niet alleen Bratwurst!

Duits in de klas

Hoe kun je beter Duits leren? Natuurlijk door het veel te horen. Daarom spreken we in de les veel Duits en af en toe luisteren we naar Duitse muziek of we kijken naar het jeugdjournaal of naar een filmpje. Leuk en leerzaam. Bovendien hebben we vaak bezoek van Duitse taalassistenten, die met opdrachten in kleine groepjes aan de slag gaan.

DigiDuits

We gebruiken de nieuwste editie van Neue Kontakte. Bij onze boeken hoort ook een digitale leeromgeving, waar je extra oefeningen kunt maken, woordjes kunt leren, maar ook spelletjes kunt spelen, die het leren nog veel leuker maken. Dat kan thuis, maar we doen het ook in de les, in het computerlokaal of op een tablet.

Naar Duitsland?

Natuurlijk wil je graag weten, of alles wat je geleerd hebt ook echt van pas komt als je in Duitsland bent. Misschien ga je met je ouders weleens de grens over. Je zult zien dat je niet met je mond vol tanden staat! Misschien mag jij wel de broodjes bestellen bij de bakker. Of patat kopen in de snackbar.

Maar we gaan ook op schoolreis naar ons buurland. In de derde klas bezoeken we een kerstmarkt. En je kunt deelnemen aan een uitwisseling met onze partnerschool in Bensberg, of aan een digitale uitwisseling via het Europees Platform . Zo leer je niet alleen de taal, maar ook leeftijdgenoten uit Duitsland kennen.

Leuke link               

www.duits.de