Muziek

In de eerste drie jaar van je opleiding krijg je één uur per week muziek. Tijdens de les worden liederen gezongen. Verder speel je muziek op keyboards, gitaren en slaginstrumenten. In het lokaal staan onder meer tien keyboards, zestien gitaren, een basgitaar, een elektrische gitaar en een elektronisch drumstel.

In klas 1 leer je noten lezen en andere muziektheorie. Tijdens de lessen leer je begrippen, luister je via opdrachten naar verschillende fragmenten, oefen je een speelstuk en ga je zodoende steeds meer te weten komen over muziek.

In klas 2 en 3 ga je verder met het uitbreiden van je kennis over muziek. Je krijgt ook grotere speelstukken, waarbij je met de hele klas samenspeelt. De liederen komen merendeels uit het populaire genre, bijvoorbeeld Ben van Michael Jackson of Adele. Maar ook worden liederen uit musicals gezongen, bijvoorbeeld Hakuna Matata uit de Lion King.

Bij allerlei gelegenheden wordt door de vakgroep muziek geprobeerd in de lessen hieraan aandacht te geven aan. In de Kersttijd wordt in alle klassen kerstliederen gezongen en er wordt een kerstkoor ter ondersteuning van de viering gevormd.

Een Open Podium-avond zorgt voor de nodige afwisseling buiten de muzieklessen. Op zo’n avond kunnen leerlingen laten horen en zien wat ze in huis hebben met zang, dans, het bespelen van een instrument, enz.

Ook werken we samen met de harmonie UDI uit Rozenburg. Met deze samenwerking beogen we een gezamenlijk doel. Als school kunnen de leerlingen kennis maken en spelen op veel diverse instrumenten. De harmonie krijgt op deze manier wellicht nieuwe aanwas.