Wiskunde                                          

In het dagelijks leven heeft iedereen met wiskunde te maken. Een kraamverpleegster houdt in een grafiek bij of de baby goed groeit. Een stuurman moet zijn koers goed kunnen bepalen. Wanneer je een maaltijd voor een groep mensen gaat klaarmaken, moet je met verhoudingen kunnen werken.

                                                    

Wiskunde is orde scheppen in de ideeën en gedachten in je hoofd. Een belangrijk hulpmiddel is de wiskundige taal. Met deze taal kun je op elke plek in de wereld met anderen aan wiskundeproblemen werken. Het is erg belangrijk dat je die taal goed aanleert.

Op onze school wordt gewerkt met de methode Getal en Ruimte. Bij het leerboek hoort een werkboek en oefenmateriaal dat je op onze electronische leeromgeving kunt vinden.                                                                                                                                                                                         

Hoewel je veel met de computer kunt werken bij wiskunde, blijft het belangrijk dat je ook elke les de volgende hulpmiddelen bij je hebt:

  • een geodriehoek
  • een (eenvoudige) passer
  • een wetenschappelijke rekenmachine,  type TI-30XB MultiView  of type TI-30XSView (Texas Instruments)
  • een groot schrift met vierkantjes van 1cm bij 1 cm

 

                                                                                             

 

De rekenmachine gebruiken we bij wiskunde natuurlijk alleen bij moeilijke opgaven. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk zelf goed blijft rekenen. Op onze school krijgen leerlingen ook apart rekenles. Vanaf 2014 moet iedere leerling een rekenexamen afleggen. Je zult begrijpen dat je daarbij niet je rekenmachine mag gebruiken.

 

                                                           

Wiskunde is een echt : “doe-vak” . Wanneer je de uitleg goed volgt en je het huiswerk goed bijhoudt, zal je merken dat wiskunde een leuk vak is!