Decanaat havo en atheneum

Voor het zoeken van informatie over opleidingen, maken we veel gebruik van moderne media. 

  • Alle opleidingen, studies en instellingen zijn tegenwoordig op internet te vinden. Voor informatie over vervolgopleidingen en open dagen is www.studiekeuze123.nl een handige site.

  • Op www.ib-groep.nl kun je werkelijk alles vinden over studiefinanciering, aanmelding vervolgonderwijs, ov-kaart en nog veel meer.

  • Verder kun je natuurlijk zo'n beetje alles wat je maar weten wilt wel tevoorschijn 'googelen'!

Leerlingen van 3 havo/atheneum zijn dit schooljaar samen met hun mentor en de decaan intensief bezig met de profielkeuze voor klas 4. In maart moet de keuze tussen de profielen gemaakt zijn:

- cultuur & maatschappij

- economie & maatschappij

- natuur & gezondheid

- natuur & techniek

Hierbij zoeken we samen naar de vakken die het beste bij de leerlingen en de profielen passen. We gebruiken hierbij de methode Qompas.

Op Godfried Richter volgen de havo/atheneum leerlingen alleen de leerjaren 1, 2 en 3. Hierna stromen zij door naar de bovenbouw van PENTA college CSG Scala in Spijkenisse.

SCALA Molenwatering / SCALA Rietvelden

We hebben een goede samenwerking met Scala. In klas 3 doen onze leerlingen regelmatig mee met gezamenlijke projecten die georganiseerd moeten worden. Op deze manier kunnen zij vast kennis maken met de school en hun toekomstige klasgenoten.